A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

01.10.2010

Uitzendbureau of payrollorganisatie?

Veel uitzendorganisaties houden zich tegenwoordig ook bezig met payrolling. De grotere organisaties hebben hier zelfs een ‘gespecialiseerde’ payrolling tak voor. Kleine bureaus doen payroll er vaak een beetje bij. 


24.08.2012

De flexwerker moet meer rechten krijgen.

Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden


07.02.2012

Payrollen, een probleem voor de medewerker?

Een veel gehoorde vraag van ondernemers is of hun medewerkers geen problemen hebben met payrollen?  Redenen die werkgevers vaak opgeven zijn bijvoorbeeld ‘medewerker heeft geen gevoel meer bij mijn zaak’  - ‘geschil op de werkvloer, personeel met eigen contracten voelt zich ‘beter’  dan pe


11.11.2011

Aantal startende freelancers / zzp-ers in de bouw flink gestegen

Er is een enorme toename van het aantal freelancers / zzp’ers dat werkzaam is in de bouw. Volgens de kamers van koophandel zijn er dit jaar van januari tot en met september 10.100 nieuwe freelancers / zzp-ers in de bouw begonnen.


12.10.2011

ZZP’er ziet koopkracht dalen in 2012

Ondanks de stimulatie van ondernemerschap en innovatie zal voor ZZP’ers de koopkracht volgend jaar dalen. Dit blijkt uit een reactie van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) op de miljoenennota.


22.06.2012

Werkgever verantwoordelijk voor ZZP’er

Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat werkgevers zowel zorg dienen te dragen voor de veiligheid van eigen medewerkers als van ingehuurde ZZP’ers. 


20.07.2012

Tip bij het zoeken naar een payroll bedrijf!

Jeu Claes (63), voorzitter van de Vereniging van Payrollondernemingen:
‘Begin om alles op een rijtje te zetten met uw accountant. Maar het is ook belangrijk dat een ondernemer die een payroller wil inschakelen, daar open en transparant over spreekt met zijn werknemers. Zij moeten weten wie hun ju


01.05.2012

De “gunfactor”

Ongeveer 80% van de zakelijke beslissingen wordt beïnvloed door uw persoonlijke gunfactor. Een bepaalde opdracht, klus of contact wordt u dus door iemand gegund. Of niet natuurlijk. 


12.07.2011

Ook stagiairs niet zonder risico’s

Het gebruik van een stagiair is door bedrijven steeds gangbaarder. Ze kosten over het algemeen niet al te veel en ze zijn vaak op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wanneer u een stagiair aanneemt, is het wel goed om de fiscale gevolgen even goed op u in te laten werken.Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14