A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

20.06.2011

Payrollen geen schijn, maar heldere constructie

Het wordt binnenkort een stuk gemakkelijker voor werkgevers om vast personeel in te ruilen voor flexibele krachten. Als het aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) ligt, worden de eisen voor ontslag van vaste werknemers versoepeld.


24.08.2012

De flexwerker moet meer rechten krijgen.

Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden


22.06.2012

Werkgever verantwoordelijk voor ZZP’er

Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat werkgevers zowel zorg dienen te dragen voor de veiligheid van eigen medewerkers als van ingehuurde ZZP’ers. 


21.11.2012

Werkloosheid neemt toe

In oktober is in Nederland het aantal werklozen tot 455.000 gestegen (5,8% van de beroepsbevolking).

4 maanden achter elkaar stijgt de werkloosheid zowel onder mannen als vrouwen. Het aantal werklozen neemt voornamelijk toe onder de 25 tot 45 jarigen.


08.11.2012

ICT’er steeds vaker als ZZP’er aan het werk

In het laatste decennium (2000-2010) zijn het aantal ICT’ers die voor zichzelf zijn begonnen verdubbeld, zoals uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt. 


27.09.2010

Niet alleen werkgever beter af met Payrolling

Naast de vele voordelen voor de werkgever is payrolling ook zeker een goede oplossing voor de werknemer. Zeker bij MKB bedrijven zijn de werkgevers niet altijd precies op de hoogte qua arbeidsvoorwaarden.


27.06.2011

Hoe blijft Nederland aantrekkelijk voor arbeidsmigranten?

Sinds Duitsland en Oostenrijk dit jaar de grenzen hebben opengesteld voor werknemers uit Oost Europese landen heeft Nederland er een stevige concurrent bij. Verwachting is zelfs dat er dit jaar nog een sterke daling zal zijn in het aantal Oost Europese arbeidsmigranten. Sectoren die hiervan reeds hi


08.05.2011

Omzet payroll met 6% gegroeid

In tegenstelling tot de verwachting, gezien de economische situatie in bijna alle sectoren, is volgens de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) de omzet in 2009 met ruim 6% gegroeid.


05.03.2012

Den Haag pleit voor flexibeler werken

Martijn van Dam, kandidaat voor het leiderschap van de PvdA, pleit voor flexibelere contracten. Hij ziet meer toekomst in een contract voor onbepaalde duur dat wel op korte termijn opzegbaar is en denkt dat hiermee de balans op de arbeidsmarkt hersteld kan gaan worden. Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14