A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

01.06.2010

Het gevaar van een oproepcontract

Een oproepkracht werk op vaste tijden en dagen. In dit geval heeft hij een arbeidsovereenkomst en geen oproepcontract. Daarmee heeft hij recht op loondoorbetaling bij ziekte.


24.08.2012

De flexwerker moet meer rechten krijgen.

Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden


12.06.2012

Groei van Payroll

In Nederland zijn er bijna 150.000 mensen via een payroll constructie aan het werk. Of dit nu als medewerker via een werkgever of als freelancer is, in beide gevallen neemt de payroll organisatie het juridische werkgeverschap op zich en is zij er op gericht haar klanten van administratieve verplicht


01.10.2010

Uitzendbureau of payrollorganisatie?

Veel uitzendorganisaties houden zich tegenwoordig ook bezig met payrolling. De grotere organisaties hebben hier zelfs een ‘gespecialiseerde’ payrolling tak voor. Kleine bureaus doen payroll er vaak een beetje bij. 


20.06.2011

Payrollen geen schijn, maar heldere constructie

Het wordt binnenkort een stuk gemakkelijker voor werkgevers om vast personeel in te ruilen voor flexibele krachten. Als het aan minister Henk Kamp (Sociale Zaken) ligt, worden de eisen voor ontslag van vaste werknemers versoepeld.


02.01.2012

Payrollkrachten ervaren payrollen positief

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ecorys is gebleken dat payrollkrachten op de Nederlandse arbeidsmarkt positief zijn over payrollen


22.06.2012

Werkgever verantwoordelijk voor ZZP’er

Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat werkgevers zowel zorg dienen te dragen voor de veiligheid van eigen medewerkers als van ingehuurde ZZP’ers. 


11.11.2011

Aantal startende freelancers / zzp-ers in de bouw flink gestegen

Er is een enorme toename van het aantal freelancers / zzp’ers dat werkzaam is in de bouw. Volgens de kamers van koophandel zijn er dit jaar van januari tot en met september 10.100 nieuwe freelancers / zzp-ers in de bouw begonnen.


16.02.2011

De groei van aantal ZZP'ers in de IT zet zich voort

De afgelopen jaren is het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in de IT gestaag door blijven groeien. RulersGroup (bemiddelaar) heeft onderzoek gedaan onder bijna 600 zzp'ers in de IT.Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14