A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

18.01.2012

Ontslagrecht 2012

Een ruim merendeel van ontslagzaken leidt snel tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst.


01.02.2012

Arbeidsongeschiktheid ZZP’er slecht afgedekt

Uit een door Wijzer in Geldzaken gepubliceerd onderzoek, initiatief van het Ministerie van Financiën, is gebleken dat bijna 60% van de zelfstandigen zonder personeel deels of helemaal niet is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. 


02.05.2010

Overheid wil positie ZZP-er verbeteren

Minister Maria van den Hoeven (Economische zaken) wil de regels voor ZZP-ers versoepelen zodat zij makkelijker kunnen meedingen naar opdrachten van de overheid.


20.07.2012

Tip bij het zoeken naar een payroll bedrijf!

Jeu Claes (63), voorzitter van de Vereniging van Payrollondernemingen:
‘Begin om alles op een rijtje te zetten met uw accountant. Maar het is ook belangrijk dat een ondernemer die een payroller wil inschakelen, daar open en transparant over spreekt met zijn werknemers. Zij moeten weten wie hun ju


01.05.2012

De “gunfactor”

Ongeveer 80% van de zakelijke beslissingen wordt beïnvloed door uw persoonlijke gunfactor. Een bepaalde opdracht, klus of contact wordt u dus door iemand gegund. Of niet natuurlijk. 


07.06.2011

Omzet van payrollondernemingen toegenomen

De omzet van payrollondernemingen is in het eerste kwartaal van 2011 met meer dan 9% toegenomen. Dit volgens de nieuwe VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) Marktmonitor. De omzet in bepaalde tijdscontracten en onbepaalde tijdscontracten is in beide gevallen gestegen.


16.02.2012

Flexmedewerkers niet altijd zonder risico’s

De voortdurende crisis maakt de vraag naar flexibele arbeid onverminderd hoog. De inzet van deze arbeid is niet altijd zonder risico’s


26.06.2012

Mannelijke zzp’s hebben 40% meer winst dan hun vrouwelijke collegae

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat vrouwelijke zelfstandigen zonder personeel een beduidend lager inkomen uit de eigen onderneming hebben dan mannelijke. Ook werken zij vaker dan mannen in sectoren die minder betalen. Bij mannelijke zzp’ers lijkt het opleidingsniveau geen rol te spel


30.07.2012

Problemen met de registratieplicht

Er blijken nog al wat misverstanden te bestaan over de registratieplicht van uitzendbureaus en detacheerders. Het misverstand spits zich met name toe op wanneer en hoe de registratie moet plaatsvindenNeem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14