A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

07.06.2011

Omzet van payrollondernemingen toegenomen

De omzet van payrollondernemingen is in het eerste kwartaal van 2011 met meer dan 9% toegenomen. Dit volgens de nieuwe VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) Marktmonitor. De omzet in bepaalde tijdscontracten en onbepaalde tijdscontracten is in beide gevallen gestegen.


27.06.2011

Hoe blijft Nederland aantrekkelijk voor arbeidsmigranten?

Sinds Duitsland en Oostenrijk dit jaar de grenzen hebben opengesteld voor werknemers uit Oost Europese landen heeft Nederland er een stevige concurrent bij. Verwachting is zelfs dat er dit jaar nog een sterke daling zal zijn in het aantal Oost Europese arbeidsmigranten. Sectoren die hiervan reeds hi


02.01.2012

“De tweede kamer neemt flexarbeid onder de loep”

GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver heeft op 20 december 2011 steun gekregen voor het houden van een hoorzitting over de positie van tijdelijke krachten en de verschillende vormen van flexarbeid, waaronder uitzendkrachten, zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers), en het werken onder een payrollconstru


05.03.2012

Den Haag pleit voor flexibeler werken

Martijn van Dam, kandidaat voor het leiderschap van de PvdA, pleit voor flexibelere contracten. Hij ziet meer toekomst in een contract voor onbepaalde duur dat wel op korte termijn opzegbaar is en denkt dat hiermee de balans op de arbeidsmarkt hersteld kan gaan worden. 


15.03.2011

Payroll ook in trek bij overheid

Steeds vaker brengen overheden personeel onder bij payrollbedrijven, die als administratieve werkgever fungeren en dus verantwoordelijk zijn voor o.a. werkgeverspremies, ziekteverlof en ontslag.


19.09.2011

“Freelancer kan straks ook op 65-jarige leeftijd met pensioen”

Als in 2020 de AOW-leeftijd wordt verhoogd naar 66 jaar, kunnen freelancers net zoals werknemers toch nog steeds op 65-jarige leeftijd met pensioen, aldus minister Henk Kamp (Sociale Zaken). Op vrijdag 9 september maakt Kamp dit duidelijk in een brief aan de FNV-vakbond voor zzp’ers in de bouw. 


08.05.2011

Omzet payroll met 6% gegroeid

In tegenstelling tot de verwachting, gezien de economische situatie in bijna alle sectoren, is volgens de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) de omzet in 2009 met ruim 6% gegroeid.


23.05.2012

Vrouwelijke ZZP’er gaat beter om met geld

Uit een onderzoek van de Belgische zelfstandige organisatie NSZ, komt naar voren dat vrouwelijke zelfstandigen beter omgaan met hun geld en daardoor minder kans maken om failliet te gaan, dit in tegenstelling tot de mannelijke zelfstandigen.


18.07.2011

“Freelancer gelukkiger dan collega in loondienst, de succesfactoren..”

Een freelancer blijkt gelukkiger dan mensen in loondienst. De freelancer die dan ook nog veel verschillende opdrachten bij verschillende bedrijven mag uitvoeren is het meest gelukkig. (van Lookeren, 19-03-2009 op intermediar.nl)Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14