A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

13.04.2010

Payroll branche wordt steeds groter

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om het personeelsmanagement uit te besteden. De payrollbedrijven spelen goed in op deze behoefte van de ondernemer. 


23.01.2012

Flexibilisering arbeidsmarkt lijkt door te zetten

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zijn optimistisch over de toekomst. Een kwart van hen verwacht een omzetgroei in 2012, en denkt daarom ook hun flexibele schil aan medewerkers uit te moeten breiden.


01.10.2010

Arbeidsongevallen vaak door taalproblemen

Taalproblemen zijn vaak een onderschatte factor bij het ontstaan van zware ongevallen op de werkvloer. Vanuit een onderzoek in P&O actueel is te lezen dat Tussen de 5 en 10 procent van de arbeidsongevallen te wijten is aan taalproblemen.


24.04.2012

De e-factuur: onafwendbaar!

De elektronische factuur is inmiddels een feit. Recent onderzoek bevestigt dat meer dan de helft van alle facturen elektronisch wordt verstuurd of ontvangen. Is het interessant om over te stappen op E-facturen?


02.05.2010

Overheid wil positie ZZP-er verbeteren

Minister Maria van den Hoeven (Economische zaken) wil de regels voor ZZP-ers versoepelen zodat zij makkelijker kunnen meedingen naar opdrachten van de overheid.


20.07.2012

Tip bij het zoeken naar een payroll bedrijf!

Jeu Claes (63), voorzitter van de Vereniging van Payrollondernemingen:
‘Begin om alles op een rijtje te zetten met uw accountant. Maar het is ook belangrijk dat een ondernemer die een payroller wil inschakelen, daar open en transparant over spreekt met zijn werknemers. Zij moeten weten wie hun ju


16.02.2012

Flexmedewerkers niet altijd zonder risico’s

De voortdurende crisis maakt de vraag naar flexibele arbeid onverminderd hoog. De inzet van deze arbeid is niet altijd zonder risico’s


12.06.2012

Groei van Payroll

In Nederland zijn er bijna 150.000 mensen via een payroll constructie aan het werk. Of dit nu als medewerker via een werkgever of als freelancer is, in beide gevallen neemt de payroll organisatie het juridische werkgeverschap op zich en is zij er op gericht haar klanten van administratieve verplicht


12.10.2011

ZZP’er ziet koopkracht dalen in 2012

Ondanks de stimulatie van ondernemerschap en innovatie zal voor ZZP’ers de koopkracht volgend jaar dalen. Dit blijkt uit een reactie van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) op de miljoenennota.Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14