A descriptive subtitle

  • "Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik zelf de boekhouding deed."

    Ronald Leendertse, freelance webdesigner
  • "Ideaal, ik kan me bezig houden met wat ik leuk vind aan mijn werk."

    Michael de Boer, freelance loodgieter
 

Nieuws


De flexwerker moet meer rechten krijgen.24.08.2012 | Volgens de SP en de PvdA moeten de flexwerkers betere rechten krijgen.
Voor de partijen was de ongelijkheid op de werkvloer een van de belangrijkste redenen om dit initiatiefwetsvoorstel te schrijven. Op deze manier zullen de verschillen in contracten tussen flexwerkers en vaste medewerkers worden verkleind.

Hierdoor wordt meer de nadruk gelegd op of je een goede medewerker bent of niet, en minder op het type contract dat je hebt.De rechten om dit te realiseren moeten o.a. gaan inhouden dat flexwerkers, net als vaste werknemers, een ontslagvergoeding moeten krijgen als hun contract afloopt. Ook willen de partijen dat na maximaal 2 jaar een vast contract wordt aangeboden. De werkgever die zo’n vast contract aanbiedt zal daarvoor beloond worden met lagere WW premies.

Volgens de SP en PvdA zouden contracten van minder dan 6 maanden geen proeftijd meer mogen hebben. Op deze manier zal er meer werkzekerheid worden gecreëerd. 

Meer nieuws

13.03.2012

Hypotheek voor flexwerker moet makkelijker

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat flexwerkers makkelijker een hypotheek moeten kunnen krijgen. VEH wil dat de banken niet meer kijken naar de baanzekerheid maar naar de werkzekerheid. In het AD krijgt de organisatie steun van VVD en CDA. Deze partijen staan ervoor dat iemand die een goede opl


14.06.2011

Tarief aanpassingen voor ZZP-ers

AMSTERDAM - Uit een peiling van Interim.nl is gebleken dat Zelfstandigen zonder personeel steeds vaker hun tarief aan moeten passen. Deze peiling is gedaan onder 1429 interim professionals van interim.nl.


12.10.2011

Nieuwe NBBU-CAO biedt oplossing voor vergrijzing

Voor vaste medewerkers is er een principeakkoord bereikt voor een nieuwe NBBU-CAO. Daarin is afgesproken dat medewerkers na hun 65e leeftijd een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd kunnen krijgen.


23.01.2012

Flexibilisering arbeidsmarkt lijkt door te zetten

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zijn optimistisch over de toekomst. Een kwart van hen verwacht een omzetgroei in 2012, en denkt daarom ook hun flexibele schil aan medewerkers uit te moeten breiden.


18.01.2012

Ontslagrecht 2012

Een ruim merendeel van ontslagzaken leidt snel tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst.


20.07.2012

Tip bij het zoeken naar een payroll bedrijf!

Jeu Claes (63), voorzitter van de Vereniging van Payrollondernemingen:
‘Begin om alles op een rijtje te zetten met uw accountant. Maar het is ook belangrijk dat een ondernemer die een payroller wil inschakelen, daar open en transparant over spreekt met zijn werknemers. Zij moeten weten wie hun ju


20.06.2012

Verhoging Wettelijk Minimum Loon per 1 juli 2012

Per 1 juli 2012 stijgt het wettelijk minimumloon met 0,66%. Het uitgangspunt  van de Wet Minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) is dat de algemene welvaartsontwikkeling zo mogelijk ook tot uitdrukking moet komen in de inkomens van werknemers met een minimumloon.


24.04.2012

De e-factuur: onafwendbaar!

De elektronische factuur is inmiddels een feit. Recent onderzoek bevestigt dat meer dan de helft van alle facturen elektronisch wordt verstuurd of ontvangen. Is het interessant om over te stappen op E-facturen?


31.01.2011

‘De vrijheid van een ZZP’er maar de rechten van een medewerker in loondienst’

In de huidige economische tijden ligt de focus van het kabinet meer op bedrijven dan op de snelgroeiende ZZP-markt. Neem contact
op met onze
service desk!

020-618 40 14